Aantal uitzenduren daalt!

augustus 11, 2022
Tom Lohuis – Djops

Aantal uitzenduren daalt!

Volgens het ABU is de afgelopen periode het aantal uitzenduren wederom flink gedaald. Met een daling van -10% is dit opnieuw een enorme daling. In de administratieve sector was de daling hier het grootst. De omzet is in vergelijking met dezelfde periode in 2021, 1% gedaald. Wij nemen jullie mee door dit rapport.

 

Dat de markt in een daling zit wist je vast al. Een eerder geschreven artikel op recruitmentmatters.nl vertelde ons dat al over eerdere periodes. Maar nu bevestigt de ABU Marktmonitor dit nog maals. Over periode 7 van het jaar, 20 juni t/m 17 juli, werden de cijfers bekeken. Hier kwam duidelijk naar voren dat het aantal uitzenduren gedaald is.

Veranderingen per sector

  • Administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 24% en de omzet is gedaald met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uitzenduren steeg met 1% en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 9% en de omzet bleef gelijk in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

 

Wat betekent dit voor DjopSelect, en nog belangrijker voor jou?

Als DjopSelect houden wij constant de marktcijfers nauwlettend in de gaten. Door dit te volgen zien wij vaak al vroeg veranderingen binnen de arbeidsmarkt. Zo zien wij een duidelijke verschuiving van uitzenden naar werving en selectie. Laat dat nou net zijn waar wij specialist in zijn. Wil je hier meer over weten? Kom gerust langs voor een gesprek en we vertellen je er graag meer over!

 

Bronnen

Flexmarkt

recruitmatters

Andere mensen vinden dit ook interessant

DjopSelect
Ohmstraat 10b
3861 NB Nijkerk

Kom met ons in contact!

Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen!

Neem contact op met David van der Helm op 06-14716981 of mail naar David via helm@djops.nl. Het is ook mogelijk om het onderstaande formulier in te vullen, wij nemen dan direct contact met u op!