Dag van de Arbeid

april 26, 2022
Fernando Heyliger – Djops

Dag van de Arbeid

De kans is groot dat jij een baan hebt of op zoek bent naar een baan. Daarom is 01 mei dag van de Arbeid ook voor jou belangrijk. Dat is de reden dat wij het belangrijk vinden om er aandacht aan te besteden. Omdat DjopSelect altijd de beste werkomstandigheden voor jou wil, zodat jij kunt doen waar je goed in bent, vieren wij deze dag graag samen met jou!

Waarom wordt deze dag gevierd?

Voor 1 mei 1889 werkte mensen vaak 10 tot 16 uur per dag. Hier waren de vakbonden en werknemers het niet mee eens en daarom zijn zij gaan demonstreren op deze dag. De demonstraties hebben veel aandacht getrokken en in 1919 werd dan daadwerkelijk de wet aangepast. Sinds die dag is de acht uur durende werkdag van start gegaan. Dus de reden dat jij elke dag 8 uur lang op kantoor zit komt hierdoor!

Feestdag

De dag van de Arbeid is een officiële feestdag in veel landen, alleen geen vrije dag in Nederland. Wij zijn een van de weinige landen die niet vrij zijn op 1 mei. Tot aan de jaren 60 werd deze dag wel gevierd met onder anderen grote optochten en feesten. Tegenwoordig wordt hier een stuk minder aandacht aan besteed en zijn wij al niet meer vrij. Landen die wel vrij zijn op 1 mei: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Dag van de arbeid en DjopSelect

Wij als DjopSelect werken natuurlijk nauwlettend op basis van deze wet. Zo bieden wij fulltimebanen aan maar is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om parttime te werken. Parttime is wanneer je minder dan 34 uur werkt. Parttime of fulltime, samen bepalen wat doen waar je goed in bent voor jou betekent is natuurlijk wat eraan ten grondslag ligt. Wil jij net als 9,4 miljoen andere mensen aan het werk zijn op 1 mei, dag van de arbeid? Solliciteer via ons en dan ben jij straks ook aan het werk op dag van de arbeid!

Bronvermelding

https://hetuitzendbureau.nl/blog/blog/3/dag-van-de-arbeid
https://www.ad.nl/werk/waarom-1-mei-in-nederland-maar-geen-vrije-dag-is~a52f4967/
https://willemwever.kro-ncrv.nl/vraag_antwoord/de-maatschappij/wat-de-dag-van-de-arbeid
https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/algemeen-nieuws/2020/03/de-geschiedenis-van-de-dag-van-de-arbeid

Andere mensen vinden dit ook interessant

DjopSelect
Ohmstraat 10b
3861 NB Nijkerk

Kom met ons in contact!

Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen!

Neem contact op met David van der Helm op 06-14716981 of mail naar David via helm@djops.nl. Het is ook mogelijk om het onderstaande formulier in te vullen, wij nemen dan direct contact met u op!