Dag van de fotografie

Dag van de fotografie
augustus 18, 2022
Tom Lohuis – Djops

Dag van de fotografie

Deze vrijdag is het de dag van de fotografie. Ontstaan vanuit de eerste manier van fotograferen, de Daguerreotype. Omdat dit voor het eerst op 19 augustus gebeurde, is dit sindsdien de dag van de fotografie. Voor de uitzendbranche zijn foto’s ook heel erg belangrijk. In het blogbericht van deze week is dan ook te lezen waarom foto’s zo belangrijk zijn voor uitzendbureaus.

 

Waarvoor worden foto’s gebruikt?

Zoals op onze website te zien is worden foto’s niet alleen bij vacatureteksten gebruikt, maar ook op andere pagina’s. Zo geven foto’s een persoonlijk gevoel. Het is dan wel belangrijk zelfgemaakte foto’s te gebruiken. Vaak geven stock afbeeldingen een minder persoonlijk gevoel, en een statisch beeld van de website. Daarnaast worden foto’s ook bij vacatures gebruikt. Deze foto’s geven letterlijk beeld bij de functie die je gaat uitvoeren. Daarnaast kan dit een vertrouwd gevoel geven.

 

Waar moet je op letten bij het maken van een goede foto?

Op de volgende punten moet je letten bij het maken van een foto. Dit geldt zowel voor foto’s in de natuur als op kantoor:

  • Weet wat je wil vertellen! Wat is het verhaal achter de foto en past de foto bij de tekst?
  • Let zowel op de voorgrond als de achtergrond. Er is meer in de afbeelding als alleen het object/de persoon waar jij je opricht.
  • Wat valt als eerste op? Wanneer er opvallende onderdelen op de achtergrond staan kan dit de aandacht van het belangrijkste onderdeel van de foto wegnemen.
  • Zorg voor de juiste afstand van de foto. Wanneer je te ver staat is het belangrijkste onderdeel van de foto heel klein. Sta je heel dichtbij dan is de kans groot dat je te ver ingezoomd bent.
  • Zorg voor een rechte horizon!

 

Waar kunnen foto’s aan bijdragen?

Een beeld laat duidelijk zien hoe het binnen uw organisatie eraan toe gaat. Foto’s laten zien wie er werken en hoe het kantoor eruitziet. Daarnaast geeft het een professioneel beeld van de organisatie. Door foto’s in de stijl van de organisatie te laten maken sluiten deze goed aan bij de stijl van de website. Maar vergeet niet dat vacatures uit meer dan alleen foto’s bestaan!

 

DjopSelect en haar foto’s

Zoals u vast al gezien heeft zijn er op de website van DjopSelect meerdere foto’s gebruikt. Ook wij hebben alle foto’s intern gemaakt! Alleen dit geeft een professioneel en vertrouwelijk beeld van onze organisatie. Ook onze vacatures worden ondersteunt met foto’s van hoge kwaliteit. Neem op 19 augustus, internationale dag van de fotografie, een moment om deze foto’s te bekijken! Heeft u vragen, tips of advies nodig? Twijfel niet en stuur ons een bericht!

 

Bronnen:

Foto’s maken: waar let je op? – Fotografie Voor Beginners

Het belang van goede foto’s op uw bedrijfswebsite | XL Studenten Uitzendbureau (xluitzendbureau.nl)

Internationale Dag van de Fotografie (fijnedagvan.nl)

Andere mensen vinden dit ook interessant

DjopSelect
Ohmstraat 10b
3861 NB Nijkerk

Kom met ons in contact!

Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen!

Neem contact op met David van der Helm op 06-14716981 of mail naar David via helm@djops.nl. Het is ook mogelijk om het onderstaande formulier in te vullen, wij nemen dan direct contact met u op!