Het oranje van DjopSelect

mei 19, 2022
Tom Lohuis – Djops

Het oranje van DjopSelect

In de logo’s van zowel Djops als DjopSelect is bewust en prominent de kleur oranje verwerkt. Een mooie en vooral opvallende kleur met een diepere betekenis. Deze oranje kleur onderscheid Djops en DjopSelect, het maakt ons duidelijk herkenbaar. Maar welk gevoel hebben mensen bij de kleur oranje? Oranje roept namelijk bepaalde gevoelens op. In dit blog artikel lees je hoe de kleur oranje de waarden van DjopSelect laat zien.

 

Waar komen de gevoelens van oranje vandaan?

Oranje is een kleur welke is gemaakt vanuit de kleuren rood en geel. Waarbij rood een positieve warme maar waarschuwende kleur is, geeft geel duidelijk een vrolijk en speels gevoel. Als iets rood is vraagt dit vaak aandacht en roept dit je op tot actie. Maar rood wordt ook voor passie, liefde en romantiek gebruikt. Geel wordt weer geassocieerd met de zomer, zon en lentebloemen. Door deze 2 te combineren krijg je de mooie kleur oranje.

 

Welke gevoelens roept oranje op?

Oranje roept bij de meesten van ons gevoelens van warmte, veiligheid, passie en plezier op. Daarnaast wordt deze kleur vaak geassocieerd met fysiek comfort zoals voedsel, warmte en onderdak. Duidelijk een combinatie van rood en geel dus. In Nederland associëren wij de nationale kleur oranje ook met het koningshuis, Nationale activiteiten en wedstrijden.

 

Voorbeelden van bedrijven die oranje gebruiken

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die gebruik maken van de kleur oranje. Een paar voorbeelden:

  • Coolblue: naast het blauw die ze gebruiken is oranje ook een veel terugkomende kleur. Coolblue werkt onder het motto ‘alles voor een glimlach’. Passie en plezier passen daarom erg goed bij deze slogan.
  • Blokker: zij gebruiken oranje juist om fysieke comfort te laten zien. Aangezien zij producten verkopen die hier ook voor moeten zorgen. De oranje kleur wordt dus op deze manier op de juiste wijze ingezet.
  • Fanta: optimistische energie is wat Fanta uit wil stralen. Met de oranje kleur is een goede keuze gemaakt. Er wordt duidelijk enthousiasme en positiviteit gecreëerd met het logo en de kleur oranje.
  • PostNL: in Nederland wordt de oranje kleur ook aan Koninklijk gelinkt. Daarom gebruikt de PostNL de oranje kleur als primaire kleur.

 

Waarom past oranje dan zo goed bij DjopSelect?

DjopSelect draagt met trots de kleur oranje. Dit is in alle uitingen te zien. Door dagelijks met passie en plezier te werken past de kleur erg goed bij ons. Niet alleen werken wij zelf met veel plezier en passie maar dat geldt ook voor onze opdrachtgevers met Doen waar je goed in bent als basis.  Daarom is er bij DjopSelect altijd een opdrachtgever en een djop die goed bij jou past!

 

 

Bronnen

Frankwatching

Gethooked

Andere mensen vinden dit ook interessant

DjopSelect
Ohmstraat 10b
3861 NB Nijkerk

Kom met ons in contact!

Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen!

Neem contact op met David van der Helm op 06-14716981 of mail naar David via helm@djops.nl. Het is ook mogelijk om het onderstaande formulier in te vullen, wij nemen dan direct contact met u op!