Internationale dag van de vriendschap

Dag van de vriendschap
juli 28, 2022
Tom Lohuis – Djops

Internationale dag van de vriendschap

Aanstaande zaterdag is het de internationale dag van de vriendschap. Deze dag is bedoeld om even stil te staan bij de vriendschappen die we hebben. Het is dus de bedoeling dat je jouw vrienden laat weten hoeveel je om ze geeft. Stuur dus even een berichtje, of geef ze een compliment. Maar wat is dit nou voor dag en hoe is dit ontstaan? Je leest het allemaal in onze blog van deze week.

De geschiedenis van de internationale dag van de vriendschap

De eerste dag van de vriendschap is bedacht door Joyce Hall. Deze naam zal je in eerste instantie niks zeggen, maar dit is de oprichtster van het kaarten bedrijf Hallmark. Deze dag werd in het leven geroepen, zodat mensen die vrienden zijn elkaar een kaartje zouden sturen. Daarom is deze dag dan ook op 30 juli gepland. 30 juli valt namelijk precies tussen de feestdagen. In 1997 werd deze dag nieuw leven ingeblazen. Omdat Nane Annan, Winnie de Poeh als de ‘Worlds Ambassador of Friendship’ aanwees. Omdat Winnie de Poeh, ondanks dat hij heel anders is, toch vrienden is met de andere dieren.

Verandering van deze dag

Waarbij de dag dus in leven is geroepen om mensen te verbinden, is de manier van verbinden veranderd. Vroeger stuurde mensen elkaar dus kaartjes of gaven elkaar een compliment. Tegenwoordig sturen mensen elkaar berichten via Facebook of WhatsApp. Daarnaast hebben mensen veel ‘vrienden’ via Facebook en Instagram. Dit is een hele andere band als dat mensen hadden in 1930.

DjopSelect en vriendschap?

Zoals elke week wordt ook deze week weer de link gelegd tussen het onderwerp en DjopSelect. De link voor deze week was niet moeilijk te leggen. Samen doen waar je goed in bent! Zegt genoeg. De woorden vriendschap en samen sluiten goed aan. Die verbinding gaan we graag met je aan wanneer je via ons komt werken! Wil je dit ook? Bekijk dan onze vacatures!

 

Bronnen

Internationale Vriendschapsdag 2022: hoe de dag van de vriendschap ontstond (gratisdatingtips.nl)

30 juli – Internationale Dag van de Vriendschap (dagenvanhetjaar.nl)

Andere mensen vinden dit ook interessant

DjopSelect
Ohmstraat 10b
3861 NB Nijkerk

Kom met ons in contact!

Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen!

Neem contact op met David van der Helm op 06-14716981 of mail naar David via helm@djops.nl. Het is ook mogelijk om het onderstaande formulier in te vullen, wij nemen dan direct contact met u op!