Social media dag

juni 30, 2022
Tom Lohuis – Djops

Social media dag

Vandaag, donderdag 30 juni, vieren we social media dag. Voor ons is social media een belangrijk kanaal om mensen te bereiken en onze naamsbekendheid te vergroten. Maar hoe is deze dag ontstaan, en wat betekent social media voor jou? Wij nemen je mee op social media reis!

 

Waar komt social media dag vandaan?

Op 30 juni 2010 werd de eerste social media dag gevierd. Het bedrijf Mashable, een onlineblog platform, heeft deze dag in het leven geroepen. Op deze dag wordt er gekeken naar de impact van social media  op communicatie in de wereld.  Zo kon bijvoorbeeld iedereen in contact blijven tijdens de coronaperiode via social media. Onderwerpen als #blacklivesmatter en #MeToo waren nooit zo groot aan het licht gekomen zonder social media.

 

Levensloop van social media?

Het eerste social media platform dateert uit 1979. Het platform Usenet was de eerste die gebruikers met elkaar liet discussiëren, en bestanden liet uitwisselen. Het eerste officiële social media platform is opgericht in 2003, genaamd LinkedIn. Ondertussen zijn er honderden platformen bijgekomen, denk aan: Facebook, Instagram, TikTok en zo zijn er nog veel meer te benoemen. Op dit moment gebruikt 45% van de wereld al social media, dit zijn 3,5 miljard (!) mensen.

 

Even wat statistieken op een rij!

  • In Nederland zijn 13,7 miljoen mensen actief op social media.
  • 90% van de bedrijven op de wereld gebruikt social media om haar merkbekendheid te vergoten.
  • 49% van de social media gebruikers geeft aan een bedrijf met slechte klantenservice niet te volgen.
  • Van alle bedrijven maakt 24% gebruik van influencers.
  • Op Instagram worden 95.000.000 foto’s per dag geplaatst, dat zijn 66.000 foto’s per minuut

 

Wat doet DjopSelect met social media?

Voor DjopSelect is social media een hele belangrijke manier om mensen te bereiken. Met LinkedIn, Instagram en Facebook doet DjopSelect er alles aan om overal zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Door blog berichten te maken en actief dingen te delen willen wij zo zoveel mogelijk mensen bereiken. Volg je ons nog niet? Dan is social media dag toch een mooi moment om daar verandering in te brengen!

 

Bronnen

Smartconnecting – De dag van social media

Daar-om.nl – Zo is social media door de jaren heen veranderd

Doelbewust – 10 sociale media statistieken

Coosto – Social media gebruik 2022

Odiv – Social media 2022

JG web marketing – 5 feiten over sociale media

Andere mensen vinden dit ook interessant

DjopSelect
Ohmstraat 10b
3861 NB Nijkerk

Kom met ons in contact!

Wij staan voor u klaar! Neem contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen!

Neem contact op met David van der Helm op 06-14716981 of mail naar David via helm@djops.nl. Het is ook mogelijk om het onderstaande formulier in te vullen, wij nemen dan direct contact met u op!